Companie de top pe piața națională a analizelor de laborator

Rompetrol Quality Control este compania de laboratoare înființată în 2004 în cadrul rafinăriei Petromidia, devenită în scurt timp un reper pe piața românească a analizelor pentru produse petroliere și a factorilor de mediu.

Prin laboratoarele sale, acreditate RENAR în conformitate cu SR EN ISO/CEI 17025:2005, Rompetrol Quality Control oferă toată gama de servicii de analize pentru produse petroliere (solide, lichide, gazoase), pentru factori de mediu (apă, aer, sol, deșeuri), evaluare noxe pe loc de muncă, analiza produselor petrochimice, precum și analize de biocarburanți (biodiesel și bioetanol).

Misiunea companiei este de a furniza clienților servicii la un nivel ridicat de calitate și acuratețe, în termenul solicitat, în conformintate cu normele de prevenire și eliminare a poluării mediului, precum și cu cerințele legale referitoare la protecția muncii și a sănătății angajaților.

Experienţa profesională, dotările tehnice și tehnologice performante şi certificările instituţiilor de profil poziţionează aceste laboratoare drept prima opţiune în domeniul analizelor industriale pentru întreaga zonă a Dobrogei.

Testele derulate de RQC sunt recunoscute în peste 70 țări din lume, semnatare ale acordurilor de recunoaștere internațională încheiate de RENAR (I.L.A.C., M.L.A., E.A.).

Rompetrol Quality Control a fost prima companie din România care a finalizat implementarea unui program de gestiune a datelor de laborator (LIMS), ca parte a strategiei de automatizare și optimizare a proceselor de laborator și a operațiunilor.

Printre premiile obţinute de RQC de-a lungul timpului se numără: locul întâi în Top Afaceri România, judeţul Constanţa (în 2009, 2012, 2014, 2015 şi 2016), locul întâi în Top Profit România, judeţul Constanţa (în 2013), locul al treilea în Topul Naţional al Firmelor la categoria Servicii, Întreprinderi Mijlocii, Activităţi de Testări şi Analize Tehnice (în 2016).